bocanci de munte

Ce se recomanda a avea la tine in drumetii

Fie ca se merge la cate o plimbare in padure din cand in cand, fie ca se exploreaza inaltimile si pantele unui munte abrupt cel putin o data pe saptamana, cu siguranta cel mai important aspect in toata aceasta aventura este a avea la tine echipamentul adecvat unor asemenea drumetii. Echipamentul potrivit pentru asemenea ocazii trebuie sa te mentina uscat si in siguranta.

Intrebari care iti pot usura organizarea drumetiei

Daca nu esti tocmai un avansat in ale urmarii traseelor montane si abia ai inceput sa dezvolti o pasiune din toate acestea, sigur te simti incurcat atunci te afli intr-un magazin incercand sa achizitionezi lucruri care sa-ti fie de folos. O intrebare pe care trebuie sa ti-o adresezi atunci cand te afli intr-o asemenea situatie este daca aceasta drumetie va dura doar cateva ore sau daca iti vei petrece si noaptea in salbaticie. Este evident ca vei avea nevoie de mai mult echipament daca ai de gand sa stai cu cortul in padure sau pe munte.

Urmatoarea intrebare pe care ar trebui sa ti-o adresezi este ce tip de teren iti va fi poteca pe care iti vei desfasura aventura in urmatoarele ore sau zile. Dca ai de gand sa mergi la o simpla plimbare pe dealuri sau campii, pe teren plat, atunci nu vei avea nevoie de cine stie ce echipament profesionist la indemana.

Ai nevoie de cateva lucruri esentiale intr-o drumetie

Oricum, exista si situatia cealalta in care trebuie sa ai la tine toate cele necesare in cazul in care urci pe munte, parcurgi un traseu anevoios sau chiar mediu, sau ai de gand sa urci pe un anumit pisc al unui munte din tara. Un teren dificil iti va sugera ca ai nevoie de bocanci de munte cu o talpa rezistenta, cu ajutorul carora sa te poti mentine in siguranta pe potecile abrupte de pe munte. Nici a avea mult echipament la tine nu este sigur, pentru ca te poate trage in jos, dar nici prea putine lucruri nu sunt indicate, deoarece ai nevoie de mai multe accesorii pentru tot felul de evenimente si cazuri in care poti fi implicat.

O ultima intrebare se refera la ce tip de climat vei intampina in zona in care iti vei face drumetia. Tine minte ca natura poate fi foarte schimbatoare si chiar inselatoare. Trebuie sa te pregatesti mereu pentru ce este mai rau. Astfel o pelerina de ploaie, bocanci de munte, lanterne, un rucsac, un briceag, chibrituri sau brichete, harti, trusa de prim ajutor, sticle cu apa, mancare, dar si haine de schimb calduroase, pot fi elementele care sa transforme o incursiune in padure intr-un adevarat succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *