Ce rasa canina sa alegi daca iti doresti un caine inteligent

Orice stapan de animal de companiei isi doreste sa poata sa se laude cu cainele sau. Fie pentru ca stie anumite trucuri, fie ca are o inteligenta nativa in orice caz se tine cont de faptul ca un caine ar trebui sa aiba un nivel de inteligenta de laudat. Din lista cainilor care au o inteligenta aparte ai putea sa iti doresti:

  1. Un caine collie. Acesta este indragit de oi si are el o maniera aparte care sa se descurce cu animalele pe camp. Este vestit din acest punct de vedere insa nu este singurul punct forte. Partea buna este ca te poate incanta si invata tot felul de lucruri insa este un caine de exterior, cel care se descurca mai degraba in multime si la distante mari.
  2. Un pudel este adorabil mai ales pentru copii. Si cu putina rabdare acesta poate invata trucuri care sa il faca si mai adorabil si indragit de cei din jur. Doar ai rabdare si dincolo de asta tine cont de pretentia sa la aspect, la ingrijire.
  3. Ciobanescul german este cel mai adesea ales pentru a lucra in politie, in misiuni de acest gen. Partea buna este ca acesta se adapteaza foarte usor in varii conditii, este tipul de caine care se dovedeste a fi foarte fidel, atasat de stapan si inteligent. Insa are nevoie de actiune si de sport nu de tinut in casa.
  4. Ciobanescul australian nu se lasa nici el mai prejos si vine cu dragalasenia sa. Este cunoscut faptul ca isi iubeste stapanii si o arata insa pe cat de dragalas este pe atat de activ si de inteligent.
  5. Labradorul este si el cu o sursa nativa de inteligenta ce o data descoperita poate avea potential. Un caine extrem de agil, un caine care se impaca bine si cu ideea de familie, jucaus insa si destept de vreme ce este invatat intr-un anumit sens.

One comment

  1. Popadiuc Marius

    Trebuie sa te gandesti de 2 ori inainte de a-ti lua un caine, in ceea ce priveste rasa sa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *