Ce iti lipseste atunci cand devii parinte

Un copil este o alegere si o responsabilitate extrem de mare. Nu putem sa facem pasul de a avea un copil daca nu ne dorim acest lucru. Cand ne hotaram sa facem aceste lucruri trebuie sa fim contienti ca nu vom mai putea avea aceleasi obiceiuri si ca viata noastra ni se va schimba radical.

Asadar, este foarte important sa stim foarte bine ca un copil inseamna sacrificii si compromisuri.
Nu doresc sa spun acest lucru ca si cum am fi obligati sa facem acest lucru pentru ca nu trebuie sa existe vinovati in aceste conditii. Ca sa nu mai vorbim despre placerea de a avea un copil, de a-l creste si de a-I oferi educatia pe car eo consideri tu mai potrivita.

Nu cred ca este nimic mai frumos in viata decat sa vedem cum creste copilul si cum ne bucuram de orice gest al sau. Iata cateva lucruri de care trebuie sa fii contient atunci cand te hotarasti ca trebuie sa devii parinte:

Se pare ca daca pana acum tu si partenerul tau aveti diferite obiceiuri de a pleca in diferite locuri intr-un mod spontan, se pare ca de acum nu vei mai putea sa faci acelasi lucru. Trebuie sa tii cont de faptul ca de acum ai un copil si nu il mai poti lasa atat de mult singur. Trebuie sa iti organizezi planul si viata in functie de copilul tau si de partener.

De asemnea, de acum nu vei mai putea sa iesi in fiecare seara cu prietenii ca sa stati in parc, pe o terasa sau la un film. Va trebui sa ii faci baie copilului si sa te ocupi de el. In plus, nu este prea indicat sa tii copilul in fum de tigara sau in alte locatii periculoase pentru el.

Leave a Reply

Your email address will not be published.