hidropompe.ro

Ce este o pompa submersibila si cum functioneaza?

Apa este unul dintre elementele vietii pentru fiecare dintre noi. Dezvoltarea intregii societati a dus la nevoi din ce in ce mai ridicate, astfel incat avem nevoie de apa din ce in ce mai la indemana, fie pentru igiena zilnica, fie pentru alimentare.

Daca in cazul oraselor, apa poate sa fie furnizata cu usurinta prin reteaua publica, in cazul satelor lucrurile stau ceva mai dificil. In Romania nu s-a ajuns inca la o dezvoltare serioasa a satelor, ceea ce aduce necesitatea unor pompe submersibile pentru puturi.

Ce este o pompa submersibila?

Este o pompa care functioneaza rapid si eficient, fiind scufundata in lichidul pe care urmeaza sa il pompeze. Aceasta are un motor inchis ermetic si foloseste lichidul nu doar pentru a-l trimite catre sursa, ci si pentru a se raci.

Marele avantaj al unei pompe submersibile este faptul ca poate sa ofere o forta uriasa de ridicare, spre deosebire de o pompa de suprafata care se bazeaza pe presiunea aerului exterior.  De asemenea, un alt avantaj mare este faptul ca pompa submersibila poate sa faca fata unor adancimi mult mai mari decat pompa de suprafata.

Ce trebuie sa stii inainte de a folosi o pompa submersibila?

Un prim lucru pe care trebuie sa il stii este modul in care alegi o astfel de pompa. Este bine sa calculezi cu atentie necesarul de apa de care ai nevoie, adancimea de la care scoti apa si capacitatea de pompare a produsului ales inainte de a lua o decizie finala. Cel mai neplacut este sa cumperi o pompa care nu poate face fata cerintelor sau o pompa care consuma mult prea mult.

Pompa submersibila trebuie sa fie folosita intotdeauna sub apa, in caz contrar putand sa se strice foarte repede. Daca se intampla din greseala ca pompa sa fie folosita in afara apei, trebuie sa fie racita si amorsata folosind apa curata.

Cum se amorseaza o pompa submersibila?

Amorsarea pompei se face printr-un orificiu de amorsare care trebuie umplut cu apa curata. Practic, aceasta actiune reprezinta intregul proces inainte de pornirea pompei. Pentru a evita orice risc, dupa o perioada mai mare in care pompa nu a fost folosita, trebuie sa fie amorsata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *