Ce alegi dintre transportul cu microbuzul si avionul?

Fie ca lucrezi in alta tara, sau vrei doar sa mergi intr-o excursie, unul dintre cele mai anevoioase lucruri la care trebuie sa te gandesti este transportul. Trebuie sa iei in calcul nenumarate aspecte, privind bagajele, timpul in care vrei sa ajungi, banii de care dispui si multe altele. Dupa ce ai pus toate acestea la punct trebuie doar sa te mai hotarasti in privinta unui lucru. Atunci apare eterna intrebare: microbuzul sau avionul?

Nu exista inca un clasament care sa arate care dintre acestea este mai avantajos, deoarece depinde foarte mult de circumstantele in care calatoresti. Fiecare dintre acestea au plusurile si minusurile sale. Cum alegi insa varianta cea mai potrivita nevoilor tale si ce aspecte trebuie sa iei in calcul?

Care este cel mai rapid?

La aceasta intrebare, raspunsul este cu siguranta avionul. Calatoriile cu avionul pot dura doar cateva ore, pe cand cele cu microbuzul pot dura cateva zile. Dezavantajul este insa acela ca rezervarile trebuiesc facute din timp. Trebuiesc de asemenea evitate zbrurile cu escala, deoarece perioada de asteptare poate fi mare, iar in timpul sarbatorilor importante, este foarte aglomerat.

Care este cel mai ieftin?

Transportul cu microbuzul este castigator aici. Desi cursele dureaza mai mult, preturile firmelor de transport persoane in Anglia este mult mai avantajos fata de cele de transport aerian. Un alt avantaj ar fi acela ca nu exista modificari de pret majore la cursele de microbuz. Cele de avion insa variaza in functie de perioada, de timpul in care a fost facuta rezervarea si de cate locuri sunt disponibile.

Care este cel mai practic?

Daca prin practic intelegem un timp mai scurt de transport, atunci avionul. Insa daca ai multe bagaje, este recomandat microbuzul. La avion exista o anumita limita de kilograme care poate fi transportata. Poti avea doar un bagaj de mana si bagajul de cala, care nu poate sa depaseasca 500 de kilograme. Cu microbuzul insa poti transporta si bagaje mai grele, de pana la 200 de kilograme. De asemenea exista firme de transport persoane, precum cei de la MokaTrans, care iti asigura transportul pana in fata usii, fapt care reprezinta un avantaj enorm.

Care este cel mai comod?

Aici exista destul de multe avantaje aduse de transportul cu avionul. Este mai comod datorita spatiului, care este indeajuns de generos chiar si pentru a trage un pui de somn. Insa acesta nu este comod deloc pentru persoanele care au anumite fobii legate de transportul aerian, si poate deveni un cosmar datorita turbulentelor care se pot isca pe parcursul calatoriei. Cursele cu microbuzul insa sunt comode datorita pauzelor destul de dese, care se fac de-a lungul traseului, multe dintre acestea avand si un caracter turistic.

In concluzie, ambele modalitati de transport au anumite avantaje dar si dezavantaje. Daca esti in criza de timp, atunci avionul este solutia potrivita. Daca ai mai multe bagaje, atunci microbuzul este cel mai potrivit mijloc de transport. Daca dispui de un buget limitat atunci microbuzul este cel mai avantajos, dar daca vrei o calatorie cat mai comoda, alege avionul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *