Ce ajutor primeste familia in cazul unui deces in 2020?

In fiecare an legea funerara vine cu updatari si urmareste ca prin sumele hotarate sa ajute familiile celor ce au pierdut pe cineva, sa organizeze toate cele de trebuinta. Noua lege privind ajutorul de inmormantare, cu nr.6.2020, a vizat majorarea acestuia. Se aplica deja si este in vigoare, deci iata ce trebuie sa stii cu privire la aceasta in cazul in care treci printr-o astfel de incercare.

In cuantum suma este mai mare decat anul trecut, daca ai avut parte de asemenea de un astfel de eveniment si cunosti. Pe baza acestuia ai posibilitatea de a cumpara pachete funerare ca includ toate cele necesare pentru a organiza totul intocmai cu legile si regulile. Spre exemplu, daca esti din capitala, Rarox este agentia funerara care dispune de o varietate de pachete, unele putand fi achitate si pe baza de talon de pensie. E valabil atunci cand cel trecut la cele vesnice avea statut de pensionar.

Ajutorul de inmormantare stabilit pentru anul 2020

Daca vrei sa stii care este ajutorul pe care il primesti daca treci printr-o astfel de inmormantare, afla ca acesta poate sa difere in functie de statutul celui decedat.

Astfel, fata de 5.163 cat se dadea in anul trecedent, acum ajutorul a fost majorat la 5.429 lei. Cine are acces la aceasta suma? Decontul poate fi oferit doar rudelor, in cazul in care era pensionar sau asigurat.

Exista un ajutor care se ofera si celor care au fost coasigurati. Suma decontata pentru membrii de familie ai acestuia va fi de 2.715 lei anul acesta, comparativ cu cei 2.582 lei cati au fost in anul precedent.

Care este demersul de urmat pentru a obtine ajutorul de inmormantare?

In posesia acestui ajutor poti sa intri daca esti membru al familiei sale, in acest sens fiind necesar sa dovedesti gradul de rudenie. In acest sens este necesar sa justifici ca deja ai cheltuit o anumita suma in vederea organizarii funerariilor cu pricina. Iata de ce e bine ca, indiferent de achizitiile si cheltuielile pe care le faci sa ceri si bon fiscal, cu factura pentru acestea. De obicei primele achizitii includ sicriul, crucea si diversele accesorii funerare.

Vei avea nevoie de actele specifice cand vei merge la Casa de Pensii, la agentia de care stii ca apartinea defunctul, raportat la domiciliul mentionat in buletin.

Cand primesti banii reprezentand ajutorul de inmormantare?

Daca e sa ne raportam la lege, acest ajutor ne este acordat in decursul a cel mult 3 zile incepand cu momentul in care a fost facuta solicitarea. Ne referim aici la zilele lucratoare. Exista un numar destul de voluminos de care ai nevoie la casa de pensii pentru a alcatui dosarul specific: cererea tip pe care o completezi acolo, actele de stare civila, buletinul, certificatul de deces. Este necesar deci sa detii certificatul acesta pentru a putea sa faci cererea pentru ajutor, din timp.

Despre banii pe care ii primesti reprezentand ajutorul de inmormantare trebuie sa stii ca este vorba despre o suma nerambursabila. Vei primi banii mereu numerar, in mod direct tu sau cel care face solicitarea.