Cati pediatri trebuie sa aiba un copil

Cand vine vorba de sanatatea copilului, nimic nu este prea mult. Asadar, un parinte poate ajunge la disperarea de a tine contact cu tot atat de multi pediatri cat grijile lor. Sunt setati pe ideea de a cere pareri si ajung in cele din urma sa fie cu atat mai bulversati. Ne oprim astazi la dezbaterea legata de cati pediatri ar trebui sa viziteze un parinte, in numele consultului necesar unui copil.

In general, parintii se impart in doua mari categorii, cei care din relaxare si incredere de sine amana vizitele la medic, pentru ca nimic nu este grav decat cand ajung la medic. O a doua categorie se refera la cei care ar merge la usa medicului si cand trebuie sa faca lucruri banale. Se intelege in ambele cazuri care este atitudinea. Explicam si de ce, in randurile ce urmeaza.

Presiunea societatii

Studiile arata ca 60% dintre mame sunt judecate pentru deciziile luate, tocmai de propriile rude. Mereu va exista o persoana inteleapta a familiei care va dicta cum sa se comporte o mama cu propriul copil. Mereu va fi un conflict al generatiilor ce nu tine cont de evolutia si vremurile schimbatoare. Asadar, cu o presiune a celor din jur, mama ajunge sa apeleze la pediatri in incercarea de a pune stop unor incertitudini. Si bine face.

Presiunea societatii este si cea care a generat conflicte. Am fost martori la dilemele parintilor cu privire la vaccinare. Inca un subiect delicat, desigur. Iata asadar, ca a merge la pediatru chiar si ca sursa de informare medicala, este o necesitate. Se explica?

Nevoia de a face lucrurile corect

O alta explicatie este si teama mamei, de orice varsta, de a face un lucru care ar putea sa nu fie tocmai cel mai bun. Asta este si o lectie de parenting. Asumarea de a avea o alta viata in puterea ta de decizie cantareste mai mult decat ai crede. Desigur, multe mame trec prin asta insa gaseasc un raspuns si in ceea ce pediatrul le indruma, cat si in instinctele materne ce se dezvolta odata cu momentul nasterii.

Sprijin medical de necontestat

Un pediatru este raspunsul cel mai optim pentru un copil. Nu vorbim aici de simple mofturi ci de modul corect de dezvoltare, de asumare a cresterii unui copil ce va deveni un adult sanatos si in putere. Un pediatru are experienta copiilor consultati de a sti care sunt tendintele si ce poate ajuta pe mama sa isi creasca copilul.

O a doua parere

O capcana am putea spune este legata de o a doua parere. Mamele in special, desi se aplica ambilor parinti in general, pot deveni adevarati detectivi cand cel mic are o problema. A cere o a doua parere nu este o problema. Doar ca ar trebui sa nu se exegereze mai mult de atat.

Desigur, daca sunteti in deplasare spre exemplu si se intampla sa ajungeti la sectia de pediatrie in Targu-Mures nu trebuie sa va alarmati. Medici competenti sunt peste tot in tara. Doar ca un medic pediatru ales inca de la varsta frageda a copilului este necesar a exista. Acesta va sti cel mai bine istoricul si reactiile unui pacient, va fi mereu cu un pas inaintea altora, cunoscand anumite detalii astfel ca tratamentul sau indicatiile medicale vor fi un raspuns prompt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *