turism

Categorii si subcategorii de turism

turismDe obicei facandu-se referire la el drept la turismul religios sau al credintei, acest tip de turism se refera la acea forma de calatorie la care oamenii se imbarca pentru a face drumuri lungi, fie individual, fie in grupuri, cu scopuri de pelerinaj sau pentru anumite activitati ce tin de misionarism.

Numeroase locuri sfinte din lume au dezvoltat anumite centre dupa care tanjesc turistii internationali, si in fiecare an acestea primesc un influx coplesitor de vizitatori. Locuri cum ar fi templele, bisericile, moscheele si anumite zone cu semnificatii religioase sunt unele dintre cele cateva locuri vizitate de catre turistii religiosi, care sustin ca se cauta pe sine insusi sau pe Dumnezeul in care cred.

Turismul pentru sex se refera la acel gen de calatorie in care oamenii calatoresc in locuri indepartate ale lumii pentru a se implica in diferite activitati sexuale interzise in alte locuri, de obicei. Aceste locuri sunt si cele din Tailanda, Filipine si Republica Dominicana. In general, acest tip de turism implica calatoritul in aceste tari si regiuni in care fie este legala prostitutia, fie in care legea si fortele de ordine sunt neglijente si indiferente la ce se intampla ilegal.

Oricum, exista cateva probleme legate de drepturile umane si aspecte etice care tin de turismul sexual, in special in ceea ce priveste sexul non-consensual si prostitutia copiilor. Chiar si asa, aceasta este una dintre cele mai infloritoare si dezvoltate nise ale industriei turismului la nivel international.

Turismul mahalalelor se refera la o anumita forma de turism mai ciudata care are loc in preponderenta prin Hutonhs, Beijing, in China; in Dharavi Mumbai, India; Five Points, New York din SUA si asa mai departe. In secolul 19, conceptul de turism de mahala s-a dezvoltat drept o nisa in care oamenii erau incurajati sa viziteze anumite zone mai sarace ale orasului astfel incat oamenii ce traiau acolo sa primeasca diferite oportunitati de dezvoltare si de sustinere a traiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *