Panouri Fotovoltaice

Cat de sigura este casa ta? Sfaturi importante pentru a economisi energie

Producerea de energie electrica pentru a alimenta intreaga locuinta poate fi un proces extrem de indelungat, fiindca suntem tentati sa credem sa este o resursa nelimitata. In scopul de a utiliza energia solara ca un mijloc alternativ al energiei electrice, este bine sa includem in renovarea gospodariei si acele panouri fotovoltaice care produc electricitate pentru intreaga casa.

Puterea de energie produsa in acest mod este rentabila, lipsita de poluare si eficienta oentru a functiona toate dispozitivele detinute. Astfel de panouri fotovoltaice pot fi folosite la casele mari, in locuinte duplex sau pentru blocuri cu doua etaje. O suma mare de bani si de energie poate fi salvata in timp, si se merge si pentru functionarea intr-un timp indelungat, cu recuperare ulterioara a investitiei.

3 Beneficii ale utilizarii panourilor solare

Panourile fotovoltaice de tip solare absorb lumina soarelui si o transforma in energie, care este utilizata pentru a alimenta diferite dispozitive intr-o casa. Panourile sunt realizate din mai multe celule fotovoltaice, care sunt responsabile cu producerea de energie electrica. Aceste celule, formate din semiconductori de siliciu absorb fiecare raza de soara si o transmit cu intensitate catre echipamentele uzuale.

Un alt beneficiu al instalarii unor sisteme fotovoltaice este dat de loc. Un sistem fotovoltaic se poate instala pe partea superioara a acoperisului, acolo unde lumina soarelui trebuie sa cada continuu, fara nici o intrerupere. De altfel, atunci cand se opteaza pentru un alt spatiu de instalare al unui panou fotovoltaic acesta trebuie sa fie pe o suprafata plana, cu ecranul indreptat catre soare.

Cel mai mare beneficiul al celor mai multe sisteme fotovoltaice rezulta din economia de timp, spatiu si energie pentru intreaga locuinta. Se poate castiga o multime de timp si de resurse financiare daca se utilizeaza astfel de panouril solare, mai ales ca procedurile asociate cu intretinerea, montarea si supravegherea sunt relativ usoare. In functie de numarul de camere disponibile in gospodarie se poate opta pentru un numar mai mare sau mai mic de panouri fotovoltaice.

De altfel, pentru a economisi bani, numarul de panouri solare trebuie sa ia in calcul si cantitatea de spatiu disponibil. Daca se instaleaza intr-o zona mare, se pot instala mai multe panouri. In acelasi mod, in cazul in care se dispune de un spatiu limitat, atunci se vor utiliza mai putine panouri. Cu toate acestea, in cazul in care sunt si alte spatii deschise, precum curtea sau gradina casei, se pot utiliza acele spatii in mod eficient.

Tot ce trebuie sa va amintiti atunci cand optati pentru o sursa ecologica de energie este sa primiti lumina soarelui direct, fara intrerupere, ceea ce inseamna ca zona nu va avea copaci sau ramuri, si de altfel se va miza si pe faptul ca acestea trebuie sa alimenteze cele mai multe dispozitive.

 

 

One comment

  1. Radu

    Un articol foarte bun mai ales pentru cei care doresc sa economiseasca energie. Un alt mod prin care poti economisi energie este cu ajutorul termostatelor pentru centralele termice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.