ciocolata

Cat de buna este ciocolata neagra

ciocolataAproape toata lumea iubeste ciocolata. De multe ori este considerata o placere pacatoasa, ceva ce alegem sa mancam atunci cand dorim sa ne complacem. Ciocolata a devenit sinonima cu fericirea- ai observat cum cei care mananca ciocolata par a fi tot timpul fericiti? Exista si un motiv bun pentru acest lucru! Oamenii de stiinta au descoperit ca ciocolata chiar imbunatateste nivelul de serotonina- hormonul fericirii- in creier.

De asemenea, exista o diferenta foarte mare intre ciocolata normala, cea prelucrata cu prea mult lapte, fata de ciocolata neagra- care are foarte putin lapte sau chiar deloc si contine si un nivel mic de zahar. Cea mai buna ciocolata neagra este cea care are un procent de cacao care variaza intre 70 si 90%.

De ce este buna ciocolata neagra?

Contine un nivel mare de antioxidanti si minerale. Cu siguranta nu stiai ca ciocolata neagra are cel mai ridicat nivel de antioxidanti fata de orice produs alimentar de pe piata. Antioxidantii ajuta la protejarea organismului in fata unor factori externi care pot cauza cancer. Ciocolata neagra este plina de minerale ca fier, magneziu, cupru, mangan, fibre, fosfor, zinc si seleniu.

Elibereaza de stres. Ciocolata ajuta la cresterea nivelului de serotonina, care functioneaza ca antidepresiv si poate reduce si nivelul de stres. Un studiu realizat de oamenii de stiinta din Elvetia a demonstrat ca, compusii chimici gasiti in ciocolata neagra joaca un rol esential in imbunatatirea nivelului de stres a oamenilor care sunt mai predispusi la stres. Potrivit acest studiu, consumul a 40 de grame de ciocolata neagra in fiecare zi, timp de doua saptamani poate reduce nivelul de stres.

Ciocolata neagra este buna pentru inima. Studiile au demonstrat ca oamenii care consuma o cantitate mica de ciocolata neagra de doua sau trei ori pe saptamana au inregistrat o scadere a tensiunii arteriale.

Ciocolata neagra imbunatateste fluxul de sange si ajuta la prevenirea formarii de cheaguri de sange. Consumul de ciocolata neagra poate impiedica rigidizarea arterelor sau arterioscleroza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *