Cat de bun esti ca si parinte

In ziua de astazi, oamenii sunt foarte preocupati de cariera si de cum sa faca cat mai multi bani. Niciodata nu putem sa spunem ca ii asiguram totul copilului mai ales daca nu ii oferim decta lucruri materiale si nu ii punem la dispozitie afectiune, caldura si implinire.

Oamenii nu realizeaza cat de mult conteaza pentru un copil sa i se ofere afectiune si sa i se ofere iubire din partea parintilot. Daca vii acasa seara tarziu si ii aduci mereu copilului ceva dulce sau o jucarie nu inseamna nicidecum ca i-ai oferit totul asa cum iti imaginezi tu ,probabil.

Copilul nu stie sa perceapa lucrurile materiale. El nu contientizeaza ca parintii fac anumite sacrificii pentru a aduce mai multi bani in casa, mai ales ca lor li se pare normal sa aiba dulciuri, haine sau rechizite. In fapt, pentru ei conteaza sa primeasca afectiune iar atunci cand va intalniti sa va faceti timp doar pentru activitatile voastre cu el. Asadar, copilul nu va aprecia ca nu stai langa el pentru ca ai treaba la serviciu. El se va bucura sa ai o perioada de timp in care sa poti doar sa sa iesi cu el in parc sau sa mergeti la un film.

Amintirile pentru o persoana sunt destul de importante. Cu totii ne amintim de momentul in care am fost prima zi la scoala si ne-a dus sau nu parintii sau de momentele in care aveam cea mai mare nevoie de ei si parintii nu erau langa noi.

Este normal sa se intample asa si trebuie sa tinem cont de faptul ca fiecare amintire deruleaza in viata unui copil la fel ca un film artistic.  Dupa ce trece o perioada de timp este normal ca micutul sa isi aminteasca toate momentele importante din viata lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published.