Care sunt avantajele dansului

Exista foarte multe stiluri de dans, pentru orice gust si pentru orice stil muzical. pe care le puteti face in functie de ceea ce va place, de personalitatea si de gusturile dvs. In ziua de astazi putem sa practicam tot felul de tipuri de dans precum hip-hop, jazz, balet, salsa, dans break sau altele.

Hip hop-ul este un dans care se poate face intr-un grup si care necesita o oarecare flexibilitate deoarece adeptii de hip-hop efectueaza miscari destul de rapide.

De asemenea, coregrafiile care se practica sunt cat se poate de originale iar persoanele care danseaza trebuie sa aiba propriile miscari si sa nu copieze de la alte persoane.

Pentru a invata sa dansam in mod profesionist ar fi mai bine sa apelam la o scoala de dans pentru a fi adevarati profesionisti. In plus, dansul este cel care ne poate scoate din anonimat si care ne poate face remarcati atunci cand mergem la o petrecere.

Jazzul este un stil de dans foarte frumos la fel cum este si toata muzica in acest stil. De regula, o scoala de dans ne poate oferi diferite oportunitati si putem sa ne alegem stilul despre care consideram ca ne caracterizeaza. De exemplu, daca preferam stilul acela cu hainele mai largi trebuie sa optati pentru hip-hop iar daca sunteti o fire delicata trebuie sa optati pentru balet, de exemplu.

Sencretul pasilor de dans consta in numaratoarea de la 1 la 8 care se face in minte iar ritmul variaza de la stil la stil.

Atunci cand doriti sa dansati este foarte important sa fiti de acord si sa va placa sa lucrati in echipa. Trebuie sa fim fericiti in momentul in care dansam si sa stim sa ne comportam cu colegii de scena deoarece impreuna suntem o echipa.

Unul dintre principalele avatantaje pe care ni le ofera faptul ca dansam este faptul ca ne dezvoltam abilitatile fizice. De exemplu, in momentul dansului se solicita de cele mai multe ori toate grupele de muschi.

Un alt avantaj este faptul ca daca este dat de cand este destul de fraged la o scoala de dans, copilul este mai receptiv la lucrurile din jurul lui si astfel va fi mult mai sociabil si  va invata ce presupune munca in echipa.

Dansul poate fi o forma de relaxare si ne poate ajuta foarte mult in dezvoltarea motivatiei, a disciplinei, ne pregateste din punct de vedere mental si nu in ultimul rand ne va dezvolta spiritul de echipa.

One comment

  1. sorin

    Daca vreti sa invatati sa dansati va recomand asa cum va recomanda si articolul. Trebuie sa mergeti la o scoala de dans si o sa fiti profesionisti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *