Cand primesti un colet, asigura-te ca este ceea ce trebuie – sfaturi utile

Responsabilitatea de a alege o firma de curierat responsabila, ce ofera servicii rapide si de calitate revine expeditorului. Se prea poate ca cel care trebuie sa primeasca un colet sa nu aprecieze calitatea serviciilor. Asadar in responsabilitatea acestuia ramane cel putin verificarea a ceea ce primeste, inainte de a semna primirea unui colet.

Despre verificarea la primire

Trebuie subliniat ca exista situatii in care un expeditor permite deschiderea coletului la primire si verificarea continutului. Isi asuma daca clientul va refuza comanda. Nu tot timpul se intampla acest lucru. In functie de ce tip de contract exista intre firma de curierat si expeditor, acest tip de serviciu poate fi extra taxat.

Asadar, atunci cand primesti un colet si il deschizi in fata curierului, accepti automat comanda. Acest principiu se aplica pentru cazurile in care nu exista specificatia de verificare la primire. Desigur, pot fi cazuri in care un colet este livrat cu aspecte vizibile ale deteriorarii. Coletul poate fi refuzat.

La E-livrat serviciul de curierat este negresit unul ce tine de calitate si standarde. Ca drept dovada, dupa experienta de colaborare orice client poate oferi un feedback. In principiu, este asigurat faptul ca un colet va fi livrat in timp util, dar si in stare buna, fara deteriorari.

Returul, o alta procedura

Daca banii au fost inmanati, coletul acceptat, atunci nu mai exista cale de intoarcere pentru a da inapoi produsul primit, in afara de a cere retur. Acest lucru nu poate fi facut in acelasi moment, catre acelasi curier. Dupa caz, destinatarul trebuie sa anunte expeditorul despre dorinta de retur, iar aici fiecare caz este diferit. Uneori clientul plateste acest transport sau nu, ceea ce inseamna ca va trebui sa astepte ca o solicitare de preluare a coletului sa fie facuta de expeditor. Inseamna deci o alta procedura si o alta intalnire cu un curier, nu pe loc.

Asadar, eventual doar daunele externe ce se pot observa imediat poate fi un motiv pentru care un curier primeste din partea destinatarului un refuz de primire. Atentie insa, ambalajul cu usoare deformari nu inseamna automat si ca ceea ce este in contintul coletului a fost deteriorat. Aici intervine nevoia de a verifica produsele, dar daca expeditorul nu a specificat posibilitatea de verificare inainte de plata curierul poate sa nu permita desfacerea coletului pana cand nu este achitat.

Pentru ca situatiile neplacute sa fie evitate totul porneste de la alegerea firmei de curierat. O recomandare este E-livrat – afla din cadrul paginii oficiale conditiile lor de livrare si ce zone acopera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *