calculator carbohidrati

Calculatorul de carbohidrati

Cele mai multe diete traditionale sunt pline de carbohidrati, unul dintre cei trei macronutrienti esentiali pentru organism, astfel ca cateva diete pentru slabit se concentreaza pe introducerea mai putinor carbs in alimentatie tocmai pentru a se reduce caloriile. Oricum, carbohidratii sunt principala sursa de alimentatie a corpului astfel ca trebuie sa te asiguri ca vei manca suficient pentru a-ti mentine nevoile energice zilnice.

Institutul de Medicina recomanda consumul a intre 45-65% carbohidrati pe zi pentru asigurarea combustibilului esential pentru trupul tau, in special pentru creierul tau. A-ti calcula nevoile individuale de carbohidrati ar trebui sa ia urmatorii factori in calcul:

  • Greutatea
  • Inaltimea
  • Varsta
  • Genul
  • Nivelul de activitate fizica

Cu ajutorul greutatii si inaltimii tale, poti de asemenea sa iti calculezi si indexul corporal, care iti spune daca greutatea ta este potrivita pentru inaltimea ta. Acest calculator de carbohidrati este bazat pe un anumit ghid si este proiectat sa ia factorii de mai sus in consideratie.

Pentru a folosi Calculatorul de Carbohidrati pentru a-ti calcula nevoile de carbohidrati:

  • Mai intai selecteaza unitatea de masura
  • Pe urmatorul ecran, selecteaza informatia din listele care vor aparea pentru a completa casetele adecvate
  • Da click pe Calculeaza pentru a-ti da seama care este masa de carbohidrati zilnici pe care trebuie sa ii consumi

Rezultatul este gama de grame de carbohidrati recomandata pentru inaltimea si greutatea ta actuala, pentru genul tau si pentru nevoile tale energice. Compara aceasta gama recomandata de carbohidrati zilnici pe care trebuie sa ii consumi cu actualul tau consum de carbohidrati pentru a vedea daca consumi atat cat trebuie sau daca trebuie sa mai faci niste ajustari.

Daca vrei sa slabesti, selecteaza-ti greutatea ideala pe care vrei sa o atingi din caseta cu greutatea in loc de greutatea ta normala pentru a calcula cat de multi sau de putini carbohidrati va trebui sa consumi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *