Bucura-te de inot

Multi dintre noi nu au o placere maxima de a inota. Nu este tipul de exericitii pe care sa le preferam insa nici nu stim ce pierdem. Inotul este mai degraba preferat decat orice alt tip de miscare fizica. Este tipul de sport care iti aduce mai multe beneficii si din randul celor  mai importante iata ce castig ai de vreme ce practici sport:

  • Sanatate de fier. Cand faci acest tip de miscare practic iti antrenezi si inima sa pompeze mai bine. In timp, caci este si ea un muschi, ajunge sa se intareasca. Studiile arata ca numai 10 minute de sport in apa este suficient pentru a avea o inima sanatoasa si pe termen lung vei fi ferit de probleme cardiovasculare.
  • Scazi in greutate. Sportul in general este cel care te ajuta sa scazi in greutate si mai ales cand vine vorba de inot lucrurile sunt mai avantajoase. In cateva minute de efort ajungi sa arzi 100 de calorii. Insa prea mult spus efort caci o faci de placere si nu simti stresul fizic. Apa preia o mare parte din greutatea corpului astfel ca nu este de mirare ca iti va fi mai usor sa faci aerobic spre exemplu.
  • Tonusul muscular este de la sine inteles ca vine o data cu celelalte aspecte legate de inot. Iti antrenezi toti muschii astfel ca si aspectul tau fizic va fi cu totul altul.
  • Iti protejezi articulatiile si ligamentele, acestea devin mai flexibile in timp dupa sport in apa.

Ori la toate acestea adauga si faptul ca inotul te ajuta sa scapi de stres. Este una din metodele cele mai eficiente, una din acele idei de timp liber care sa te relaxeze. In primul rand si pentru ca fizic vorbind vei simti o diferenta de usurare inotul sau pur si simplu msicarea in apa, sportul in apa este de preferat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *