LED perete

Beneficiile tehnologiei LED

LED-urile ofera o varianta uriasa de beneficii, dar in acelasi timp pot fi vazute ca solutie optima pentru fiecare lucru ce are legatura cu iluminarea. Fara o ordine deosebita, am decis sa listez cateva din principalele avantaje ale LED-urilor, impreuna cu unele din provocarile confruntate de aceste dispozitive.

Durata de functionare

Ca o sursa de lumina in stare solida, Led-urile au o durata de viata foarte lunga si sunt in general robuste. In timp ce becurile incandescente au o durata de functionare de pana la 1000 de ore, LED-urile au o durata de functionara pana la 100.000 de ore, mai mult de 11 ani. In prezent, nu exista o definire exacta a duratei de functionare a Led-urilor, desi diferite surse sugereaza ca durata de viata ar trebui sa fie cu 50-70% mai mare decat celelalte tipuri de lumina.

Administrare scazuta

Durata de viata lunga a LED-urilor reduce nevoia de a inlocui lampile care s-au ars si poate duce la economii semnificative, mai ales in costul firmelor de electricieni la care apelezi. Acest lucru face corpurile de LED folositoare pentru instalare in locatii relativ inaccesibile.

Eficienta

LED-urile sunt o sursa de lumina foarte eficienta. Natura directionala a luminii produsa de LED-uri permite design-ul corpurilor de iluminat sa detina o eficienta in general mai mare. Putem sa luam in considerare aplice LED pentru o demonstratie de eficienta.

Consum mai mic de putere

Puterea scazuta de consum al LED-urilor duce la economii de energie semnificative care pot de multe ori duce la determinarea oamenilor de a-si instala un sistem bazat pe LED, de exemplu semnalele de trafic. Programele nationale de a dezvolta industrii de lumina in stare solida eficient in Statele Unite ale Americii si Japonia au fost conduse de economia de energie potentiala asociata cu folosirea LED-urilor.

Caldura

LED-urile nu produc caldura in forma unor radiatii infrarosii, lucru care face becurile incadescente fierbinti la atingere. Absenta radiatiilor infrarosii premit corpurilor de iluminat LED sa fie pozitionate in locatii in care incalzirea de la surse conventinale ar cauza o anumita problema.

Culori

LED-urile sunt disponbile intr-o varietate mare de culori saturate, sclipitoare, dispozitivele albe fiind de asemenea disponibile. Module continand LED-uri colorate diferite, de cele mai multe ori rosii, verzi si albastre sau RGB, pot fi reglate la o gama uriasa de culori si usor estompate. Modulele RGB furnizeaza o gama mai mare de culori decat LED-urile albe sau alte surse traditionale albe de lumina, ce este in special un avantaj in aplicatii, precum display-urile cu cristale lichide (LCD-urile).

Protectia mediului

LED-urile nu contin mercur; natura eficienta a energiei a LED-urilor face de asemenea ca aceasta tehnologie sa fie prietenoasa cu mediul inconjurator.

Sunt sigur ca acum ca ai auzit de tehnologia LED si de ce poate sa faca, cu siguranta ai doresti sa-ti cumperi macar becuri cu LED pentru toata casa, pentru o economie a energiei electrice la nivel inalt. Magazinul magicled iti pune la dispozitie o gama larga de optiuni in acest sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *