carti mistere

Beneficii ale lecturarii de carti cu mistere

carti mistere
carti mistere

Cine poate rezista unui mister grozav? Acesta este unul dintre cele mai populare genuri literare, dar si cinematografice, si apare nu doar in romane si povestiri, ci de asemenea si in filme mari de la Hollywood, in seriale, in jocuri vdieo, jocuri pe tabla, dar si in cadrul multor jocuri reale de actiune live in cadrul unor anumite locatii speciale.

In timp ce elementul de mister este parte a povestirii unor anumite povesti, misterul adevarat ca si gen este diferite fata de thriller sau de genul horror. Intr-un thriller, personajul principal incearca sa previna un anumit lucru pentru a nu se intampla in viata lui, in cele ce urmeaza, sau dvine tinta unor urmariri misterioase.

O poveste horror este axata pe crearea unui mediu de teroare si de teama pentru toti care se afla in acea actiune, dar si pentru cititori sau spectatori. Chiarsi in cadrul unei povesti strict legata de crima, misterul de obicei este dat la o parte de tematicile intunecate si de cele mai multe ori de personaje neplacute.

Asadar, ce diferentiaza atat de tare genul mistery de genul horror sau thriller? Ce atrage atat de tare in aceste cazuri? Sa spunem ca, in primul rand, in cadrul unei povesti mistery, crima initiala sau omorul a avut deja loc sau are loc chiar la inceputul povestii.

Pot exista si niste personaje aditionale care mai mor, dar prima crima  este previzibila si conteaza cel mai mult. In cadrul acestor povesti, iti poti da seama ca este vorba despre un mister si stii cam ce ar trebui sa se intample, ceea ce iti sau un sentiment de confort si de previzibil.

Personajul principal  din mister este un politist sau un detectiv, un detectiv amator, un investigator privat sau chiar un consultant de-al politiei. Asemenea personaje  apar de obicei in mai multe serii si ajungi sa le cunosti in cele din urma, ceea ce nu te face sa te simti neaparat foarte apropiat de ele sau cum ca le-ai cunoaste, dar cel putin vei simti o loialitate si iti doresti ca acestea sa castige lupta si cazul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *