caserole plastic

Avantaje ale ambalajelor de unica folosinta

Este destul de probabil ca fiecare dintre noi la un moment dat sa ne punem intrebarea despre cat de proaspata este mancarea unui restaurant. Mai ales cand nu cunosti locatia si alegi sa iei un pranz la pachet spre exemplu, te vei gandi mereu de doua ori daca doresti sa faci asta. Iti creste insa increderea cand observi detalii de genul ambalarii. Trebuie sa stii ca cine a inventat caserolele si in general ambalajele de unica folosinta a facut mare lucru; aceste obiecte sunt de mare ajutor si aduc beneficii la care nici nu te-ai fi gandit.

Ambalajele de unica folosinta sunt de regula consumabile si trecute la lista de cumparaturi cu mare frecventa. Vin in cantitati mari, sunt de regula ieftine, insa asta nu inseamna si calitate scazuta. Un exemplu in acest sens il ofera Profipacking.ro prin gama lor de produse de nisa, de la caserole de plastic la ambalaje din aluminiu sau cele biodegradabile.

Avantajele ambalajelor de unica folosinta

Cum nu te increzi in aproape nimic ca este chiar steril sau cel putin ferit de pericole si purtator de bacterii, cu siguranta ca vei aprecia ambalajele de unica folosinta pentru faptul ca asigura nivelul optim de igiena. Indiferent despre ce tip anume de ambalaj vorbim, acesta nu se va spala si nu suporta refolosire, respalare. Nici macar sa te gandesti sa le sterilizezi cu apa foarte fierbinte nu este optim. Le arunci si odata cu asta arunci si grija ca la o a doua folosire pot contamina mancarea si nu mai sunt calitatea pe care o promiteau initial.

Un alt avantaj al ambalajelor de unica folosinta se refera la modul practic in care poti depozita mancarea, aruncand in cele din urma caserolele cu pricina.  Nu le porti cu tine, nu ai grija lor. Fie ca este vorba despre mancarea la pachet pentru birou sau la orice job, fie ca este vorba de o gustare sau de ceea ce cumperi pentru a servi o masa, ambalajul in cauza nu iti va crea probleme ulterior.

Concepute pentru a fi o maniera practica pentru a mentine mancarea in conditii bune, astfel de ambalaje sunt la indemana oricui. Vin sub diverse forme, marimi, sisteme de inchidere la fel de variate. In general cele din plastic sunt printre cele mai populare. La randul lor pot fi termorezistente, termosudabile, speciale pentru salate, sosuri etc.

Nici cele din aluminiu nu sunt de ignorat. Un punct aparte pentru care sunt apreciate se refera la capacitatea acestora de a mentine termic temperaturile optime ale continutului, fie ca este mancare rece sau calda, dar in general se prefera sa fie folosite intocmai pentru a mentine preparate calde mai mult timp. Fata de alte tipuri de ambalaje, cele din aluminiu sunt net superioare din acest punct de vedere, cu eficienta dovedita, datorita materialului, a aluminiului. Acesta practic izoleaza destul de bine.

Pentru plecari, picnicuri, masa luata in deplasare, pentru masa la pachet achizitionata ambalajele de unica folosinta sunt necesare. Poate ca sunt deja vazute drept accesorii banale, cand in fapt acestea poarta chiar “responsabilitatea” mentinerii unui mediu optim pentru mancarea ulterior consumata. Ofera atentia cuvenita in alegerea lor.