Angajari fara griji cu leasing de personal

In aceste zile, odata cu criza apar o multime de diferite probleme pentru firme si companii. Urmarind cursul acestor probleme, incercam astazi sa identificam solutii pentru problemele companiilor si firmelor in ce tine de personal.

Ideea noastra pentru a scapa de mai multe griji este apelarea la un serviciu de leasing personal. Mai inainte de a vorbi despre avantajele pe care le ofera apelarea la un astfel de serviciu, il vom explica pentru a fi mai bine intelesi.

Leasingul de personal presupune angajarea de persoane pe un anumit domeniu printr-un intermediar. Angajarile facute sunt temporare iar motivele le vom prezenta in continuare. Tu ca angajator, nu vei intervieva nici o persoana. Agentia la care apelezi o va face si iti va pune la dispozitie personalul potrivit cu cerintele tale.

Motive pentru care sa apelezi la un serviciu de leasing de personal

Un motiv principal ar fi faptul ca te-ai saturat de angajati mereu in concedii medicale sau de paternitate. Astfel, angajezi o echipa cu contract pe o perioada determinata de timp si scapi de astfel de griji.

Motivul urmator ar putea fi ca vrei personal intr-o perioada de proba mai lunga. Cel mai eficient este sa ai personal calificat in domeniu care sa lucreze cu contract. Daca la expirarea contractului ai deja oameni care ti-au placut si ii vrei in continuare in firma, ii poti foarte simplu angaja.

Urmeaza situatia in care ai un proiect mai amplu si ai nevoie de o echipa de specialisti care sa lucreze in paralel cu angajatii firmei tale. Apelezi la o firma de leasing de personal care iti pune la dispozitie echipa si scapi de orice grija la incheierea contractului.

Acum ca am descoperit motivele principale pentru care ar trebui sa apelati la un astfel de serviciu, haideti sa identificam si cateva din cele mai mari avantaje.

In primul rand vorbim de o reducere consistenta a costurilor privind gasirea personalului potrivit. Nu va mai trebui sa platiti pentru anunturi in diferite ziare, publicatii pentru a gasi personalul calificat.

In al doilea rand, timpul pentru gasirea personalului se va micsora considerabil. Veti trece peste diferite faza ca primirea cv-urilor, analizarea lor, sustinerea interviurilor etc.

Nu in utimul rand, cadrul legal pe care il ofera un astfel de serviciu este foarte avantajos. Nu veti intampina astfel nici o consecinta legala daca veti desfiinta postul ocupat de un angajat printr-un astfel de serviciu.

In ultima parte ne adresam persoanelor care sunt in cautarea unui post de munca si intampina dificultati in a gasi unul. Pentru aceasta, ei se pot inscrie in cadrul unui astfel de program.

Daca vrei sa lucrezi doar pe o perioada determinata intr-un anumit domeniu, este o solutie foarte buna. Unde mai pui ca avantajele sunt pentru tine la fel ca si cele pentru angajator. Scapi de telefoane, de depus cv-uri si de sustinut 100 de interviuri. Sustii doar unul si daca esti bun intr-un domeniu vei intra intr-un astfel de program. Ulterior, vei fi angajat la o firma pe domeniu tau, in functie de oportunitatile oferite de piata muncii.

 

One comment

  1. admin

    Interesant aceasta aparitie! Merita retinuta si aceasta varianta!
    O zi buna sa ai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *