Foliile strech regasite la Super Farm Land – reduc pierderile legate de calitatea si depozitarea fanului

Pentru fiecare domeniu de activitate exista specialisti si magazine de profil unde regasim cele necesare activitatilor de zi cu zi a oamenilor. Pentru fermieri, indiferent ca vorbim despre ferme de vaci, capre, oi, cai, pasari etc., Super Farm Land este un brand arhicunoscut si de incredere.  Magazinul are cel mai mare stoc de marfa de acest gen si comercializeaza peste 10.000 de produse destinate unui sector important de activitate – zootehnie si agricultura.

Regasim aici toata gama de folii, de etansare (vacum), de protectie, pentru siloz sau folie stretch, destinata a fi utilizata la baloti de lucerna sau fan. Astfel de folii intra in atentia fermierilor in perioada verii, cand pregatim hrana animalelor pentru sezonul rece. Sa nu uitam ca in perioada iernii, fanul va fi sursa principala de hrana pentru animale.

Ce trebuie sa stim despre foliile de acest gen de la Super Farm Land – sunt fabricate in Germania, fiind de calitate superioara. Vin in diferite lungimi si latimi privind dimensiunile. Sunt, altfel spus, o necesitate in ferma. In mod special cele de tip stretch ofera siguranta la infolierea balotilor, astfel incat depozitarea lor nu mai reprezinta o problema pt calitatea fanului.

Cum face o folie stretch diferenta

Daca in prima faza pare sa fie doar o folie necesara pentru a acoperi balotii si a feri fanul de factori ce ii pot afecta calitatea, la o atenta si mai detaliata analiza aflam despre foliile stretch ca sunt cele care fac diferenta intre fanul de calitate si cel mai slab in continut nutritiv. Cum?  Prin conservarea calitattii bune a fanului! In functie de cum respectam anumite moduri de a face balotii, de a infolia fanul uscat, de a folosii folie de calitate, din fan se pierde in medie pana la 30% din nutrienti si chiar pana la 70% daca vorbim si despre  conditii nefavorabile de vreme. Umezeala si mucegaiul pot afecta calitatea acestei surse importante de hrana.

Folia stretch este cea care protejeaza pana la urma munca si investitia unui fermier, pentru ca pastreaza fanul in conditii bune in ce priveste calitatea, devenind astfel o hrana sanatoasa pentru animale. Hranite bine, animalele au mai bun randament in lapte, carne, etc. Asadar, un lant de efecte ce porneste de la o singura decizie – aceea de a opta pentru o folie de calitate.

Povestea se repeta si la capitolul paie. Acestea sunt depozitate, fiind necesare si ca asternut. Daca nu au calitate, nu sunt perfect uscate, poate sa apara mucegaiul. Pentru depozitare corecta, pe termen lung, cu nivel de umiditate controlata, mentinuta la un nivel optim, pentru ca si structural si nutritiv paiele sa se pastreze bine, folia stretch este foarte necesara.

De retinut:

  • Astfel de folii sunt ideale pentru a depozita in aer liber baloti.
  • Creeaza strat de protectie, actioneaza ca o membrana pentru ca balotii de fan sau de paie sa fie feriti de ploaie, vant, zapada.
  • Utilizand o astfel de folie este eliminat riscul de aparitie a mucegaiului ce afecteaza produsul.
  • De preferat achizitia unei astfel de folii de la surse de incredere, din magazine de profil. Folia stretch sau oricare alta indicata a fi utilizata in agricultura isi dovedeste utilitatea numai daca este rezistenta la apa, intemperii, la sfasiere, permeabila la aer, se poate manipula usor.
  • Creste profitul fermierului!

Cei de la Super Farm Land pot oferi consiliere si implicit suport la preluarea comenzilor. Detaliile sunt mentionate in cadrul paginii oficiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.