munca de birou

Am trait pe pielea mea cosmarul unei dezamagiri

Prezentul articol este personal si poate inspira comportamentul unei femei care conduce un departament de oameni sau pentru acele femei care se simt sub papucul sefului si doresc sa se afirme. Dezamagirea locului de munca nu este doar pe plan financiar, ci se rasfrange pe alte planuri.

Ce inseamna pentru multe dintre noi femeile sa fim dezamagite? Poate ca de multe ori se vorbeste despre modul in care suntem tratate, despre modul in care nu suntem pretuite si de cele mai multe ori despre modul in care suferim fara ca nimeni sa ne observe.

Se spune ca trebuie sa fim puternice, un fel de Cruella din Dalmatieni, insa, aparte de scutul puternic pe care il afiseaza o femeie, aceasta are o sensibiliate extraordinara. Departe de aceste lucruri spuse, o femeie simte dezamagire si acasa, si la locul de munca, dar si in cercul de prieteni. Este indicat ca fiecare sa mizeze pe premisa ca un om are si suflet si poate ca modul in care a gandit o femeie a fost de multe ori potrivit din punctul sau de vedere.

Locul de munca aduce dezamagiri

Daca esti femeie si te afli intr-o lume condusa de barbati atunci cu siguranta ai suferit din cauza discriminarii, si anume ca barbatii pot face mai multe decat tine, ca ei sunt mai buni lideri. Insa, eu tind sa ii contrazic. Este greu sa poti conduce 3 oameni cu conceptii diferite, dar sa mai conduci 7 sau 20?

Nu intotdeauna locul de munca aduce satisfactia muncii, pentru ca resursele financiare sunt putine, sunt ca in Romania, si de multe ori implinirea vine din stima si aprecierea celor din jur. Chiar daca esti liderul unei organizatii, chiar daca esti managerul ei, trebuie sa vezi ce este bine la o persoana, la un angajat si sa incerci sa ii dai ceea ce i se cuvine. Ce salarii marite? Sau ce recompense financiare ajuta? Poate ca valoarea pe care o estimeaza o femeie nu este numai in bani. Poate fi in vorbe de bine, in sustinere si apreciere pentru munca depusa, dar si pentru modul in care cineva poate face ca o dezamagire de la locul de munca sa dispara.

Invata sa alungi dezamagirea de la birou in 7 pasi simpli

Pentru ca esti femeie si pentru ca vorbim ca intre femei este important sa iei in considerare urmatorii pasi pentru a nu-ti cauza singura dezamagiri.

  1. nu te baza ca cei din jur te vor spijini;
  2. nu miza pe ideea ca munca ta depusa are si recompense financiare, pentru ca nu are;
  3. nu te implica mai mult decat este datoria;
  4. nu depune sentimente emotionale pentru o activitate care este mai putin stabila;
  5. limiteaza-te la a fi colega si nu prietena, pentru ca, chiar si intr-o lume a femeilor exista invidie;
  6. munca profesionala trebuie sa vorbeasca de la sine, ceea ce ma face sa te intreb: esti multumita de ceea ce faci si cum faci?
  7. cel din urma pas este cel care spune sa nu stai niciodata peste program pentru o sarcina, pentru ca nu esti deloc apreciata. Timp este si maine si ziua urmatoare si tot asa. Organizeaza-te.

Ca si concluzie, este bine sa te decizi ce anume merita sa investesti in locul de munca, ce nu si la fel de bine tot ceea ce altii nu pot vedea in tine este mai bine sa fie apreciata prin alte mijloace. Complimentele primite de la prieteni, sfaturile utile de la parinti, dar si imbratisarile celor dragi sunt mereu o amintire ca o femeie merita tot respectul si aprecierea din lume.

 

Blogger: Zan