Alegerea sistemului de operare

In articolul de astazi o sa va spun cateva informatii cu privire la alegerea sistemului de operare. Probabil ca multi dintre voi v-ati intrebat ce sistem de operare sa instalati pe laptop-ul sau calculatorul vostru si nu ati stiut ce sa alegeti. Doresc sa va dau cateva solutii la aceasta problema, pentru a nu mai avea aceasta dificultate in alegerea sistemului de operare.

Ca sa fiu sincer, acum o luna era un mare fan windows, dar am dat de curand de kubuntu, un nou proiect bazat pe suportul celor de la linux. Nu credeam ca exista un sistem de operare care sa se miste asa. Il am de o luna si se misca la fel de atunci. Pur si simplu nu intalnesti eroare din care sa astepti nu stiu cat timp, sa dai restart la calculator sau nu mai stiu ce. Nu performantele calculatorului este problema, ci sistemul de operare.

Detin un procesor intel i5, un ram de 8gb si un hdd de 1tb. Plata video de 2gb face ca orice moment din jocuri sa fie incredibil, insa cu cat avanseaza mai mult timpul, windows-ul incepe sa mearga din ce in ce mai greu si automat cei de la windows te obliga intr-un fel sa iti faci upgrade.

Va recomand cu caldura sistemul de operare kubuntu, iar daca aveti calculator mai slabut si aici vorbesc despre pc-ul sau laptop-uri sub 512 mb, procesor sub 1gbz puteti sa incercati ubuntu. Eu va recomand insa kubuntu pentru ca intr-un fel imita windows, are un design placut si merita instalat pe calculatorul vostru.

Daca aveti probleme cu acest sistem de operare va rog sa lasati un mesaj aici si o sa va raspund in cel mai scurt timp. Nu va mai lasati pacaliti de sistemul celor de la windows si in nici un caz nu va cumparati licenta la el. Eu am firma si am ales sa instalez pe laptop linux sau mai bine zis kubuntu, ca sa nu mai trebuie sa dau o gramada de bani.

Sistemul de operare kubuntu ofera numeroase avantaje si il recomand cu caldura.

One comment

  1. Jonathan

    Razvan spune:Daca vrei sa inveti linux este ok ubtunu sau alt debian based.Daca vrei sa faci un server centos, daca stii ce faci Fedora.Dar pentru un server stabil centos.Fedora16 cu Gnome 3 este superb. Oricum linux este mult mai stabil ca windows

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *