epitaf

Achizitionare de epitafuri online pentru Vinerea Mare

epitaf
epitaf

Suntem deja in Saptamana Mare a Sfintelor Pasti, denumita de altfel si Saptamana Patimilor Domnului nostru Iisus Hristos. Toata lumea se pregateste spiritual si fizic pentru intampinarea Domnului in casele noastre, dar mai ales prin purificare si pocainta la biserica. Lumea merge la biserica, la denii, se spovedeste si se impartaseste pentru a putea primi pe Domnul asa cum trebuie in casa si inima sa.

Ca si crestinii ortodoxi, si Biserica se pregateste din timp pentru marile slujbe ce vor avea loc spre sfarsitul saptamanii acesteia in cadrul fiecarei biserici crestin ortodoxe pe stil nou sau vechi din tara si din lume. Marii preoti isi innoiesc vesmintele bisericesti, dar isi si procura obiecte de cult si epitafuri special create si frumos ornamentate pentru Vinerea Mare.

Asemenea epitafuri si straie bisericesti pot fi comandate din magazinele fizice care ofera asemenea lucruri crestine, dar si din mediul online, din magazinele online care au oferte la fel de bune pentru aceste vesminte, mai ales acum in apropierea Sfintelor Pasti. Un epitaf online poate fi la fel de valoros, de calitativ si de minunat lucrat ca si un epitaf ce se regaseste deja in Biserica si este pretuit.

Un epitaf brodat integral ce cuprinde icoana si pe cei patru evanghelisti in colturi infatisati pe catifea, poate avea niste dimensiuni cuprinse intre 150/100 de cm si poate costa undeva intre 500 de ron si 2000 de ron chiar, in functie de preferinte, de material si de meticulozitatea cu care este creat acest obiect bisericesc.

Un epitaf bisericesc mai este numit si aer si reprezinta infatisata pe el scena punerii in mormant a Mantuitorului. Acest obiect atat de important si atat de simbolic Bisericii Crestine este situat in mijlocul bisericii pe o masa pe care sunt asezate Sfanta Evanghelie si Sfanta Cruce, la care crestinii se inchina si pe sub care trec in cadrul Marii Vineri a Saptamanii Mari a postului Pastelui.

Nu numai ca aceste obiecte si materiale bisericesti sunt importante pentru mentinerea si savarsirea slujbelor sfinte din cadrul programului Bisericii, dar si vesmintele  preotilor si celelalte obiecte si straie bisericesti, ca si podoabele ce infrumuseteaza si pun in tema Biserica pentru sarbatorile pascale, sunt la fel de importante si la mare cautare inca din timpul postului Pastilor.

Si Casa Domnului trebuie sa fie pregatita de sarbatoare si pentru a intampina lumina mare a Pastilor, caldura din sufletele credinciosilor si Invierea Domnului nostru Iisus Hristos, care ne-a izbavit de pacate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *