fotograf nunta

A fi sau nu fotograf de nunta

fotograf nuntaA fi fotograf de nunta nu este doar un job oarecare si cu siguranta nu este un job simplu care presupune doar a face niste poze ici si colo in momentele importante ale unui asemenea eveniment. A fi fotograf la nunta necesita anumite cunostinte, abilitati si aptitudini de care ai nevoie ca sa iti poti face meseria asa cum trebuie.

Abilitatile de baza pe care trebuie sa le aiba un fotograf profesionist sau un fotograf wannabe ar trebui sa se bazeze pe urmatoarele lucruri:

 • Munca serioasa si din greu
 • Creativitate si imaginatie
 • Devotament si pasiune
 • Determinare si rabdare
 • Abilitati grozave interpersonale si de comunicare
 • Intelegere si atentie la detalii

Din punct de vedere al educatiei, nu este neaparat necesar sa ai anumite practici sau cursuri urmate pentru a deveni fotograf de nunta sau pur si simplu pentru a fi pe cont propriu cu fotografia, insa binenteles niste cursuri sau ceva workshopuri ajuta foarte mult.

Asta nu inseamna ca trebuie sa ramai un simplu absolvent de liceu si sa te astepti sa le inveti pe toate la timpul lor sau sa le furi de la altii. Fiecare isi are stilul sau si prinde mai repede sau mai greu. Asta inseamna ca daca vei avea ceva pregatire ca asistent de fotograf sau ca fotograf amator, tot te poate ajuta in acest camp al muncii de asemenea.

Daca totusi iti doresti o diploma care sa fie recunoscuta in toata lumea sau cel putin in Romania, ai putea sa urmezi mai multe module si seminarii de arta fotografica care sa te faca sa intelegi toate trucurile, lucrurile de baza si tehnicile diferitelor tipuri de fotografie.

Vei fi expus astfel la felul in care trebuie sa te folosesti de o camera foto, ce tip de camere sau de lentile foto sunt cele mai bune, despre obiectivele foto, dar si despre pixeli si programele de editare de dupa a pozelor scoase.

3 comments

 1. Paul

  Salut, o adresa de email in vederea unei colaborari?

 2. Mariana Ivascu

  Si eu sunt fotograf de nunta, doar ca in Italia. faca asta de vre-o 4 ani si imi place foarte mult. de curand am inceput un blog de prezentare: https://ivasanamariawordpresscom.wordpress.com/ dar sincer nu prea ma pricem la bloguri. imi place foarte mult articolul tau!

 3. Mariana Ivascu

  Si eu sunt fotograf de nunta dar in italia. de curand am inceput si un blog de prezentare dar nu prea ma pricep. Imi place foarte mult articolul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published.