a cincea roata la caruta

A cincea roata la caruta

Iesitul in oras nu mai este deloc la fel ca inainte. Ce vrei sa spui ca nu mai vei sa bei un martini la bar si sa joci jocul “Cine este cel mai aratos barbat din tot barul?”. Inainte credeai ca este atat de amuzant. Pana si barmanului ii pare rau pentru tine.

Cand nu mai esti doar tu cu prietenul tau cel mai bun in oras, intr-un bar, si cand nu mai beti doar voi doi impreuna o serie de beri uitandu-va la meci, pana si barmanul si oamenii din jur isi dau seama de acest lucru si cauta sa te aline, sa te consoleze. Dar, daca ti se ofera un pahar sau doua de vin drept consolare, nu-i bai! Le accepti si treci mai departe!

Iti petreci mai mult de jumatate din timpul in care esti in oras cu prietenul tau cel mai bun si cu noua iubita, intrebandu-te daca ar trebui sau nu sa razi si tu la glumele lor sau daca acestea ii implica doar pe ei doi. Atat de ciudat si atat de umilitor. Tu de fapt razi cum trebuie, ca si cum gluma ar fi fost adresata catre toata lumea, si speri sa iasa bine si sa nu se uite ciudat lumea la tine gen “Tu de ce razi?”. Atat de ciudat!

Atunci cand cei doi se uita unul la altul ca si cum ar fi cei mai indragostiti, ceea ce si se intampla, sau cand fac orice implica afectiunea si intimitatea, iti vine sa intri in pamant sau sa nu te mai afli acolo in acel moment, mai bine. Sunt inca aici cu boi, mai! Dar, faceti-va de cap, nu-i bai!

Si atunci cand cei doi se cearta si tu esti la mijloc, este atat de nasol. Si mereu tu trebuie sa joci rolul mediatorului si a celui care ii desparte sau si mai umilitor de atat, ii privesti sau ii asculti cum se cearta si incerci sa te faci cat mai mic si sa nu te implici deloc, de jena. Tu atunci cui ar trebui sa ii tii partea?

One comment

  1. Diana

    Celui care consideri ca are dreptate, cred ca este cel mai ok asa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.