stiri botosaneanul.ro

3 aspecte care demonstreaza ca o stire in legatura cu COVID-19 este falsa

Cu totii ne-am saturat de stirile fake, mai ales acum cand mai toate se invart in jurul aceluiasi subiect: COVID-19. Sanatatea, dar si starea noastra de spirit sunt in joc in acest moment. Informatiile fake nu fac decat sa accentueze starile noastre de panica din aceste momente, stari deja aparute de pe urma autoizolarii.

Ne este recomandat sa nu mai credem tot ce citim, iar asta iti recomand si eu tie: informeaza-te doar din surse sigure si invata sa indentifici o stire fake. In cele ce urmeaza iti voi prezenta 3 elemente care arata ca o stire anume este falsa.

  1. Titlul nu sustine continutul articolului

Nu doar in aceasta perioada se intampla acest lucru, ca titlul unui articol sa nu rezoneze in niciun fel cu continutul sau. Stirile din showbiz, din lumea mondena sunt publicate adesea cu titluri care ies din comun, iar continutul este pe departe ceea ce am fi crezut ca vom citi.

In ceea ce priveste COVID-19, se pare ca aceasta moda de a exagera se pastreaza. Nu pleca urechea la orice stire. Trusturile de incredere, precum botosaneanul.ro iti vor furniza informatii corecte, concrete si de actualitate – intocmai ce tu iti doresti sa citesti.

  1. Continut ce nu respecta firul narativ

Se poate spune ca numarul 2 vine ca o completare la numarul 1 despre care am scris mai sus. Ti s-a intamplat si tie sa incepi sa citesti o stire, iar atunci cand ai ajuns la final ai realizat ca nu ai inteles nimic? Este un semn clar ca ceea ce ai citit nu este nici pe departe adevarat.

Acum, in plina pandemie, stirile adevarate sunt cele care ne ofera date exacte cu privire la situatia de la nivel global, date obtinute doar dupa analize sigure. De ce sa risti sa te informezi gresit din numeroase trusturi cand ai nevoie doar de unul singur? Botosaneanul.ro ramane recomandarea mea in acest sens.

  1. Poze „reprezentative”

Pe langa titlul unui articol, poza este urmatorul element care ne face sa il parcurgem. O poza poate fi interpretabila mereu – nu uita acest lucru! O stire adevarata, creata pe baza unor informatii concrete, nu are nevoie de o poza ce intruchipeaza un dezastru pentru a ajunge la tine. Dupa cum am mai spus, exagerarile sunt la minut acum, iar asta nu poate fi decat suparator.

Daca titlul unei stiri se potriveste cu poza, atunci ai accesat articolul potrivit. Pentru a nu mai fi nevoit sa treci de pe un trust pe altul in cautare de informatii exacte, acceseaza din start botosaneanul.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.