3 alimente care ajuta la reducerea stresului

Stresul este una din cele mai comune forme de probleme psihice din ziua de azi, oamenii confruntandu-se cu astfel de stari fie din cauza evenimentelor de la locul de munca, fie deoarece nu pot face cu ceea ce se intampla acasa. Insa, indiferent cum ar fi, daca si tu esti supus stresului in fiecare zi si nu stii cum sa ii faci fata, inseamna ca nu ai incercat sa te bazezi pe o alimentati sanatoasa. Stresul reprezinta o stare de agresiune a organismului care are la baza mai multi factori, printre care traumatisme, socuri emotionale sau evenimentele ce au loc in fiecare zi. Cu toate acestea, stresul poate fi gestionat mai ales prin schimbarea alimentatiei.

Mancaruri care inlatura stresul

Portocalele- portocalele apartin citricelor, fiind alimente ce contin o mare cantitate de Vitamina C, Calciu, Magneziu si Potasiu. Atunci cand consumi portocale, iti reduci in mod indirect tensiunea arteriala. Astfel de fructe ajuta ca, cortizolul din organism sa ajunga la un nivel normal, chiar si dupa ce treci printr-o stare extrem de stresanta. Consumul de portocale cel putin odata pe zi poate ajuta la intarirea sistemului imunitar si poate ajuta sa reducerea nivelului de stres.

Iaurt- iaurtul reprezinta un produs lactat fermentat, fiind excelent pentru sanatate. Acest aliment este benefic mai ales in cazul problemelor legate de digestie, fiind pansament gastric. Consumul de iaurt in mod regulat poate ajuta la imbunatatirea functionarii creierului in mod corespunzator si, de asemenea, elibereaza de anxietate, depresie si stres.

Peste- numeroase studii au demonstrat beneficiile consumui de peste, dar si avantajele Omega-3 in reducerea hormonilor, in principal a cortizolului si a adrenalinei. Daca planuiesti sa tii o dieta cu acizi grasi Omega-3, poti fi sigur ca iti reduci si sansele de a dezvolta o boala de inima. De asemenea, te vei elibera de stres daca tii o dieta bogata in Omega-3, iar somonul este cel mai potrivit in acest sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *